Mumble administrēšana / Kanāla izveidošana

1 vote

Pāris reizes esmu saņēmis sūdzības par to, ka kāds lien "privātā" kanālā vai "attālināti" cūkojas, sen jau gribēju, tagad saņēmos.

Sāksim ar to, ka galvenais elements kanālam ir tavi/admina izveidotie noteikumi, līdzko izveido kanālu zem kanāla Reģistrētiem lietotājiem, tad tu uzreiz tiec iecelts par adminu.
Tiek saglabāta hierarhija. Jo zemāks noteikums, jo viņš tiek izpildīts. (piemērs būs zemāk).

Lai pievienotu kanālu uzspiežam uz "reģistrētiem lietotājiem" labo pogu un Add.
Ievadam pašsaprotamus laukumus un miers, ja ieķeksēsi Temporary, tad kanāls izdzēsīsies pēc pēdējā lietotāja iziešanas no tā. Mēs automātiski tiekam iecelti par adminu izveidotajam kanālam.

Kad kanāls pievienots, spiežam uz viņa vēlreiz labo pogu - Edit.
Tagad ir pieejamas papildus cilnes Group, ACL, kā arī zem Properties tagad var ievadīt paroli.

Mumblē ir tik daudz iespēju, ka var apjukt, bet, kad lietās ir iebraukts, saproti to noderīgumu.

Lai pievienotu papildus adminus savam kanālam, paņemam Group cilni.
Pašā augšā Group laukā izvēlamies grupu: admin.
Memberos vajadzētu redzēt savu niku, lai pievienotu jaunu adminu, zemāk vajag ierakstīt niku un uzspiest add, mumble pati pabeigs niku izvēloties to no reģistrēto lietotāju datu bāzes.
Var pieminēt, ka Group cilnes labajā sānā rādās Inherited members, kuri tāpat kā noteikumi kanāliem tiek hierarhiski saglabāti.

ACL cilne jeb Access list.
Šī ir tā vieta, kur grozīt savus noteikumus.
Visi var izklikšķināties cauri, paskatīties kā veidoti iepriekšējie noteikumu.
Noklusētie noteikumi tiek mantoti. (Mumblē katrs pats var izspaidīt un paskatīties, kur ķeksīši.)

Piemēram:
1. @all: visiem tiek atļauts staigāt, ienākt kanālā, runāt, čatot, bet aizliegts labot acl, mute, drag n' drop, veidot kanālus.
2. @all: visiem tiek aizliegts viss, izņemot staigāšanu (jo dziļāk kanālā būsi, jo vairāk acl)
3. @admin: Saknes kanālam ir pateikts, ka admin grupa var labot acl'u.
4. @auth: autentificētiem lietotājiem, tā kā mēs esam zem "reģistrēto lietotāju" kanāla, tad šis noteikums izmaina iepriekšējos liegumus runāt un izveidot kanālus, tā kā 2. punktā es biju visiem aizliedzis ienākt kanālā, runāt, utt., tad viņi to "reģistrēto kanālā" darīt nevar.
5. @all: visiem tiek atļauts staigāt, ieiet kanālā, runāt, bet noteikumos ir ķeksītis izņemts no "Applies to this channel", tādejādi "reģistrēto lietotāju" kanālā neviens neko nevar cūkot.

Tā kā noteikumi ir pārmantoti no iepriekšējiem kanāliem, tie ir pelēki jeb neaktīvi rediģēšanai.

Tagad izveidosim paroli savam kanālam. Visi, kuri būs ievadījuši paroli, tiks mūsu kanālā, jo nefiltrēsim sīkāk.
Noderēs, jo vienmēr atrodas kāds, kurš nevar uztaisīt sertifikātu un uzspiest Register uz sevis, jo tas ir pārāk daudz no viņa prasīts.

Paņemam kanāla Properties, lejā Password laukā ierakstam savu paroli, man parole būs "secret". Ar šo pietiek, lai atfiltrētu lietotājus.
Lai kāds ienāktu, viņam mumblē jāievada paroli, to dara zem Server -> Access token -> Add.

Varam uzmest aci uz ACL tagad, lai redzētu kas ir mainījies, vēlreiz Edit uz kanāla, šoreiz ņemam ACL cilni. Automātiski pievienoti divi noteikumi.
1. @all: visiem aizliedz ienākt, runāt, linkot, utt.
2. @#secret: atļauj ienākt, runāt, utt.
Ja grib kko piečūnēt, tad tik uz priekšu.

Otrs veids kā filtrēt ir pēc lietotājiem, izveidojot jaunu grupu kanāla Group cilnē. Noderēs, ja visi būsiet reģistrējušies mumblē un negribēsi uztraukties vai kāds krāns nav nopludinājis paroli.

Pievienojam grupu, ievadam memberus.

Pievienojam 2 noteikumus, vienu @all ar deny, otru @jaunaa_grupa ar allow.

Nebija nemaz tik sarežģīti :X

27. Februāris, 2010 3:55

es esmu stoneeeed, es neko nesapratu :DD

V
Lietotāja V attēls
27. Februāris, 2010 15:15

idiot es to jau vismu esmu izdarījis Tev nekas nav jāsaprot :D

V
Lietotāja V attēls
27. Februāris, 2010 15:16

btw, access at def channels? man pēc reinstāla pazudis. ;(

02. Marts, 2010 20:25

iecēlu admiņos.

Lietotāja pieslēgums

Dažādi video

Video preview image
1 | CSS

Nereģistrētiem lietotājiem

Sveiks,
kamēr Tu neesi ielogojies, Tev nav pieejami visi lapas resursi.
Reģistrēšanās neko nemaksā.

Meklē lapā

Gada diena

poiiop123  (30) 09.09
LR  (15) 09.09
IceCold  (18) 10.09
Vecitis  (20) 11.09
kripo  (28) 14.09
horsecrap  (1) 14.09

Dažādas saites

Kurš ir klātienē

Patlaban klātienē 2 lietotāji un 3 viesi.

Lietotāji klātienē